„ A gyerek az öröm, a reménység.
Gyönge testében van valami világi;
ártatlan lelkében van valami égi,
az egész kedves valója olyan nékünk,
mint a tavaszi vetés; ígéret és gyönyörűség”

/ Gárdonyi Géza/


Tisztelettel és szeretettel köszöntök mindenkit a Park Utcai Katolikus Általános Iskola és Óvoda honlapján!

Honlapunkon szeretnénk az érdeklődőknek hasznos információkkal szolgálni óvodánk múltjáról, jelenéről, az óvodában folyó pedagógiai munkáról, a nevelési évvel kapcsolatos időszerű és fontos dolgokról.
Intézményünk a Park Utcai Katolikus Óvoda 2013 szeptember 1.óta Pécsi Egyházmegye fenntartásában működik mint a Park Utcai Katolikus Általános Iskola és Óvoda tagintézménye.
Óvodánk a város nyugati részén található, csendes zöldövezetes környezetben. 1972-ben épült,és teljes felújítására az előző fenntartó által 2011-ben került sor. A mai kornak és kihívásoknak megfelelő környezetben nevelhetjük így, a korosztályonként szervezett négy óvodai csoportunkban a ránk bízott gyermekeket.
Fábián Katalin – Tevékenységközpontú óvodai pedagógiai programja szerint szervezzük az óvodai élet mindennapjait. A program cél és feladatrendszerének középpontjában a gyerek áll, a gyermeki tevékenységekre épít és ezt az elvet az egész nevelési folyamaton keresztül kezeli.
Ebbe a programba építettük be az iskolába előkészítő tevékenység mellé a német nemzetiségi nyelvi nevelés, valamint a katolikus vallási nevelés cél és feladatrendszerét.
Óvodapedagógusi kollektívánk szakmailag elhivatott, gyakorlott, nyitott az új pedagógiai és módszertani ismeretek iránt. A dajka munkatársak valamennyien szakirányú végzettséggel rendelkeznek. Pedagógiai programunk megvalósításában fontos szerep hárul rájuk.
A logopédiai és fejlesztőpedagógusi ellátást szakemberrel oldjuk meg.
Katolikus nevelésünk komplex módon áthatja az óvodai tevékenységeket. Nevelő munkánkat az egymásra figyelés, a meghallgatás, mások iránti tisztelet, egymás elfogadása, felebaráti szeretet jellemzi. A keresztény családi neveléssel együtt a keresztény értékeket erősítjük.

Sok szeretettel várunk mindenkit óvodánkba!

A Park Utcai Katolikus Óvoda közössége

Szeptember 2022
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

My Facebook Page aloldal

Szent Vér Báta