Riminiben megrendezésre került Kórus-és Táncfesztiválon vett részt 2022. június 17-20-ig a mohácsi Park Utcai Katolikus Általános Iskola Kicsinyek kórusa.

Szabadtéri fesztivál műsorunkat a mohácsi népdalcsokorral kezdtük, Bárdos Lajos, Karai József és Steiner Béla kórusművekkel, Thomas Tallis: Sussurra il vento olasz nyelvű kánonnal folytattuk és végezetül Hans Sanding: Pony Hopp ritmushangszerekkel színesített vidám dalával zártuk. Zongorán kísért: Horesnyi Mónika, vezényelt: Koleszárné Győrki Gizella. Elnyertük a közönség szeretetét, amihez az is hozzájárult, hogy a szereplők közül mi voltunk egyedül Gyermekkórus.
Rimini óvárosában a Santa Maria Ausiliatrice /Mária a Keresztények Segítője/ templomában olasz és magyar egyházi énekeket énekeltünk kipróbálva a mennyei akusztikát, ami úgy szólt mintha minden gyermeknek egy angyal tartotta volna a mikrofont. Az öröméneklés a Nome dolcissimo olasz népénekkel indult, amit a Stella Maris kamarakórus szólaltatott meg. Ó kicsinyke Betlehem –középkori dallama követte latinul. Stefano atya a templom plébánosa, amikor megtudta honnan jöttünk, örömmel mutatta meg a színes Szent István és Szent Erzsébet üvegablakokat és kihangsúlyozta milyen jó kapcsolatot ápol az olasz város Budapesttel és a magyar hívekkel. Ő kérte meg a kórust, hogy énekeljünk magyarul is, amiből Harmat Artúr: Jézus szíve és Derzsi György: Eukarisztikus dalával egy kis hangverseny lett. Szívélyes búcsúzás után megtapasztaltuk, hogy a „szeretet összeköt, a szeretet éltet!” Amikor kiléptünk az ajtón, csodálatos harangjáték szólalt meg a toronyból - az volt a benyomásunk, hogy ezzel köszönik meg látogatásunkat.
Városnézés során Augusztus császár diadalíve alatt mentünk át, amelyet korinthoszi oszlopok kereteztek és római istenség szobrai díszítettek. Tiberius ötívű kőhídjáig- ami a Marecchia folyó ágát szeli át- sétáltunk el a tikkasztó melegben.
A strandolás a homokos parton a szállásunktól pár lépésre a kellemesen hűs, hullámzó tengerben örök élmény marad a gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.
A tenger habjaiban hűsölve csodálhattuk a repülő-show keretében el-elhúzó gépmadarakat, amelyek az olasz trikolort festették az égre. A piros-fehér-zöld füstvonalakat látva immár teljesen otthon éreztük magunkat Itália szívében.
Hálásan köszönjük a Pécsi Egyházmegye támogatását!

Október 2023
H K Sz Cs P Szo V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Szent Vér Báta